Om Grand Agency

 

Grand Agency är en ledande oberoende litteratur- och filmagentur som representerar författare från Sverige och de övriga skandinaviska/nordiska länderna. De senaste åren har vi arbetat med flera av de största internationella försäljningsframgångarna från den här delen av världen. Vårt kontor ligger i Vasastan i Stockholm.

 

Grands författare

Våra författare skriver i olika genrer och tillhör det absoluta toppskiktet inom sina områden. Navet i verksamheten är manus till böcker men flera skriver också för film, teve och tidningar. Vi representerar även ett exklusivt urval av tecknare/illustratörer. Representationen gäller alla format och marknader. Är du författare och vill veta mer? Läs under fliken ”Råd inför valet av agent”.

 

Vi vill skapa succé. Men vad betyder det?

Vi flyttar fram positionerna för varje författare. Vad det betyder varierar från författare till författare och förändras över tid. Vi sätter upp individuella mål och skräddarsyr en strategi för att nå dit.

 

Grands nätverk och affärsdriv

Vi har ett stort internationellt nätverk inom förlagsvärlden och övrig underhållningsindustri. Många affärer är betydande och för med sig framgångar för våra författare. På agenturen har vi också erfarenhet från affärsverksamhet i andra branscher vilket gör att vi kan lyfta blicken och upptäcka trender.

 

Ett team som älskar text

Det är texterna, berättelserna, som gör att vi vill gå till jobbet och jobba stenhårt varje dag. Vi är drivna kring allt som rör texthantering, från de stora penseldragen till finliret. Bland de anställda på agenturen finns stor kompetens och erfarenhet av till exempel lektörsarbete, redaktionellt arbete, författande, dramaturgi och översättning. Vi är även kunniga inom PR/marknadsföring och varumärkesbyggande. Allt det här kan författare, förlag och producenter dra nytta av för att ytterligare höja kvaliteten på det färdiga manuset och få det att möta rätt publik på rätt sätt.

 

Framåt!

Grand är till för författarna. När de är nöjda går det bra för oss. Vi kan utvecklas som personer och som företag. Därför har vi byggt in både driv och nyfikenhet i vår företagskultur. Vi tar en aktiv roll i branschens utveckling, från att hantera nya format till att utveckla mötet med alla de olika intressenter som möter texten på dess väg mot att bli en upplevelse av något slag. Berättelsebranschen är i förändring och det är viktigt för en författare att ha en representant som både förstår och gillar det.

 

Synonymer

Väderkorn. Fingertoppskänsla. Passion. Framgång. Framtid. I vår värld är de alla synonymer till Grand. Välkommen är ett till!